вторник, 16 мая 2023 г.

Cупрун Владислав Біологія Урок 16 травня

 

Тема уроку: Практична робота 5. Розпізнавання їстівних та отруйних грибів своєї місцевості . Інструктаж із БЖД

Повторити § 55, с.206-211

ВПРАВА ЧИ ЗНАЄШ ТИ ГРИБИ 

Виконай практичну роботу 

У звичайному робочому зошиті записати тему, мету роботи, накреслити і заповнити таблицю, написати висновок – відповіді на питання. Фото виконаної роботи надіслати на kovalevskayana1991@gmail.com

Практична робота № 5

Тема. Розпізнавання їстівних та отруйних грибів своєї місцевості.

Мета: удосконалити вміння розрізняти їстівні та отруйні гриби своєї місцевості.


Хід роботи

1.           Розгляньте фото запропонованих вам грибів.

1.Маслюк



2.Лисичка справжня


3. Польський гриб


4. Лисичка несправжня




5. Опеньок справжній


6. Опеньок несправжній


7. Бліда поганка


8. Білий гриб


9. Чортів гриб


10. Мухомор


 

 

 

 

2.     Визначте, які з грибів отруйні, а які — їстівні, та заповніть таблицю.

Номер гриба

Назва

Їстівний чи отруйний

Характерні ознаки

1

Маслюк

Їстівний

Шапинка гладенька, злегка опукла, слизувата. Низ шапинки закритий плівкою, що із часом розривається й утворює кільце навколо ніжки. Шкірочка шапинки наче змазана олією (звідси й назва гриба), легко відокремлюється від шапинки.

2.

 

 

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

 

3.Висновок:

Дати відповіді на запитання:

1.    Які гриби належать до умовно-їстівних? Яких правил слід дотримуватися при споживанні їх?

2.   Які види грибів небезпечні для здоров'я і життя людини?

3.   Яких правил слід дотримуватися під час збирання та споживання грибів?

Комментариев нет:

Отправить комментарий