пятница, 9 декабря 2022 г.

6 клас ГЕОГРАФІЯ Урок 9 грудня П'ятниця

 

Тема уроку. Абсолютна висота місцевості. Основні форми рельєфу суходолу – гори та рівнини. Різноманітність і утворення рівнин на суходолі. Найбільші за площею рівнини суходолу.

Відео до уроку РІВНИНИ

Опрацювати § 24, 25.

ПРАКТИЧНА РОБОТА 3 (Продовження. Поч. див с. 85.)

Тема: Позначення на контурній карті рівнин.

3. На контурній карті зафарбуйте відповідними кольорами найбільші рівнини Землі: Амазонську низовину, Західносибірську та Східноєвропейську рівнини, Середньосибірське та Бразильське плоскогір'я. Підпишіть на карті їх назви.

4. Користуючись шкалою висот на фізичній карті півкуль чи світу, визначте абсолютну висоту зазначених рівнин.

ПРАВИЛА РОБОТИ З КОНТУРНОЮ КАРТОЮ

Знайдіть необхідний географічний обєкт на відповідній карті атласу, подивіться, як він позначений, як підписаний.

Назви обєктів підписують дуже акуратно, використовуючи простий олівець або ручку з чорною пастою. Слід намагатися використати шрифт карти.

Для розфарбовування контурної карти варто користуватися кольоровими олівцями. Необхідно, щоб кольори, якими позначають обєкти на контурній карті, відповідали тим кольорам, якими обєкти зображені у відповідних картах атласу.

У легенді карти вказують використані умовні позначення. Якщо підписи до обєктів занадто довгі, варто позначати їх цифрами. Пояснення до цифр, а також використані умовні знаки перелічують і розяснюють у розділі «Умовні позначення».

Позначення деяких географічних обєктів: горилінія коричневого кольору, що відповідає головному напрямку простягання хребтів; вулкани - *, державизамкнута лінія, що позначає кордони.







Комментариев нет:

Отправить комментарий