Тема
уроку: Раціональне харчування – основа нормального обміну речовин.
Опрацювати §25 с.94-97.
Відео до уроку Раціональне харчування – основа нормального обміну речовин.
Письмово виконати завдання 1, 2. Фото - звіт про виконання надіслати на kovalevskayana1991@gmail.com
1.Дослідницька робота
Придбайте в магазині харчовий продукт з маркуванням і дослідіть його
харчові якості за допомогою етикетки. Заповніть таблицю.
Таблиця. ХАРАКТЕРИСТИКА ХАРЧОВОГО ПРОДУКТУ
Ознака |
Характеристика |
Назва харчового продукту |
|
Група продуктів (за походженням) |
|
Склад: а) поживні речовини; б) додаткові речовини; в) харчові добавки |
|
Функції харчового продукту |
|
Харчова цінність (поживність) |
|
Енергетична цінність (калорійність) |
|
Країна-виробник |
2. Біологія + Дієтологія. Дієта DASH
Англійська абревіатура DASH (розшифровується як Dietary Approaches to Stop
Hypertension) означає «Харчові підходи для протидії гіпертензії». Доведено, що
ця вегетаріанська дієта ефективно знижує масу, рівень холестерину, а також
зменшує ризик декількох типів раку, серцево-судинних захворювань, інсульту,
серцевої недостатності, ішемічної хвороби серця, утворення ниркових каменів,
діабету. Застосуйте знання рекомендацій щодо раціонального харчування та
оцініть переваги й недоліки вегетаріанської дієти.
Комментариев нет:
Отправить комментарий