среда, 11 мая 2022 г.

6 клас БІОЛОГІЯ Урок 12.05.2022 Четвер

 

Тема уроку: Практична робота 5. Розпізнавання їстівних та отруйних грибів своєї місцевості . Інструктаж із БЖД

Повторити § 55, с.206-211

Виконай практичну роботу 

У звичайному робочому зошиті записати тему, мету роботи, накреслити і заповнити таблицю, написати висновок – відповіді на питання. Фото виконаної роботи надіслати на kovalevskayana1991@gmail.com

Практична робота № 5

Тема. Розпізнавання їстівних та отруйних грибів своєї місцевості.

Мета: удосконалити вміння розрізняти їстівні та отруйні гриби своєї місцевості.


Хід роботи

1.           Розгляньте фото запропонованих вам грибів.

1.



2.


3.


4.




5.


6.


7.


8.


9.


10.


 

 

 

 

2.     Визначте, які з грибів отруйні, а які — їстівні, та заповніть таблицю.

Номер гриба

Назва

Їстівний чи отруйний

Характерні ознаки

1

Маслюк

Їстівний

Шапинка гладенька, злегка опукла, слизувата. Низ шапинки закритий плівкою, що із часом розривається й утворює кільце навколо ніжки. Шкірочка шапинки наче змазана олією (звідси й назва гриба), легко відокремлюється від шапинки.

2.

 

 

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

 

3.Висновок:

Дати відповіді на запитання:

1.    Які гриби належать до умовно-їстівних? Яких правил слід дотримуватися при споживанні їх?

2.   Які види грибів небезпечні для здоров'я і життя людини?

3.   Яких правил слід дотримуватися під час збирання та споживання грибів?

Комментариев нет:

Отправить комментарий