Тема уроку: Практична робота 5.
Розпізнавання їстівних та отруйних грибів своєї місцевості . Інструктаж із БЖД
Повторити § 55, с.206-211
Виконай практичну роботу
У звичайному робочому зошиті записати тему, мету роботи, накреслити і
заповнити таблицю, написати висновок – відповіді на питання. Фото виконаної
роботи надіслати на
Практична
робота № 5
Тема. Розпізнавання
їстівних та отруйних грибів своєї місцевості.
Мета: удосконалити вміння розрізняти їстівні та отруйні гриби
своєї місцевості.
Хід
роботи
1.
Розгляньте фото
запропонованих вам грибів.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
2. Визначте,
які з грибів отруйні, а які — їстівні, та заповніть таблицю.
Номер гриба |
Назва |
Їстівний чи отруйний |
Характерні ознаки |
1 |
Маслюк |
Їстівний |
Шапинка гладенька, злегка опукла, слизувата. Низ
шапинки закритий плівкою, що із часом розривається й утворює кільце навколо
ніжки. Шкірочка шапинки наче змазана олією (звідси й назва гриба), легко відокремлюється
від шапинки. |
2. |
|
||
3. |
|||
4. |
|||
5. |
|||
6. |
|||
7. |
|||
8. |
|||
9. |
|||
10. |
3.Висновок:
Дати відповіді на запитання:
1.
Які гриби належать до умовно-їстівних?
Яких правил слід дотримуватися при споживанні їх?
2.
Які види грибів небезпечні для здоров'я і
життя людини?
3.
Яких правил слід дотримуватися під час
збирання та споживання грибів?
Комментариев нет:
Отправить комментарий