понедельник, 16 мая 2022 г.

11 клас БІОЛОГІЯ І ЕКОЛОГІЯ Урок 17.05.2022 Вівторок

 

Проект. Клонування організмів. Нанотехнології в біології. Трансгенні організми: за і проти

1. На основі вивченої інформації та з допомогою додаткових джерел складіть інформаційне повідомлення на одну з запропонованих тем.

 

 

Проект на тему «Трансгенні організми: за і проти»



Державні органи, дослідницькі інститути, неурядові організації й професійні об'єднання в усьому світі наводять аргументи «за» й «проти» штучного коригування генетичного коду організмів. Підготуйте проект і сформулюйте власну позицію щодо трансгенних організмів і перспективи використання генетично модифікованих харчових продуктів.


Проект. Нанотехнології у медицині


Експерти склали такий перелік найважливіших, на їхню думку, розділів нанобіотехнології на наступні 15-20 років: адресна доставка ліків; індивідуальна діагностика; регенерація тканин й органів; імплантація клітин і тканин; генотерапія; геноміка й протеоміка; молекулярні біосенсори; нанороботи й нанокомп'ютери та ін. Підготуйте проект «Наномедицина: значення й перспективи».



Проект на тему «Клонування організмів»



                 Кадр з фільму “Зоряні війни ІІ: атака клонів”

Що таке клонування і клони? Чи є клонування природним процесом? Якими методами здійснюється клонування в лабораторіях? Чим відома вівця Доллі? Які завдання може вирішити клонування в сільському господарстві та медицині?

Тема клонування людини та деяких вимерлих видів є популярною в науково-фантастичній літературі та фільмах. Оберіть якийсь художній твір на цю тему та проаналізуйте, що з описаного має стосунок до реальності, а що є вигадкою автора.



5 липня 1996 р. - день народження вівці Доллі. Її поява символізувала видатний прорив у біотехнології. Підготуйте проект, в якому розкрийте досягнення й проблеми цього методу клітинної інженерії, сформулюйте перспективи клонування та висловіть свої судження щодо застосування клонування в сільському господарстві, промисловості, медицині, ветеринарії.


Можливі форми представлення проекту:

  • виготовлення постера, плаката або буклета
  • підготовка мультимедійної або скрайб презентації
  • створення короткого відеокліпу

  • Роботу надіслати на kovalevskayana1991@gmail.com

Комментариев нет:

Отправить комментарий