вторник, 13 апреля 2021 г.

7 клас ГЕОГРАФІЯ Урок за 14.04. Середа

 

Завдання на тиждень (урок за 14.04 середа та 16.04 пятниця)

Тема уроку: Зміни природи материка людиною. Найвідоміші об’єкти, віднесені до Світової природної  спадщини  ЮНЕСКО.

Дослідження

Здійснення уявної подорожі уздовж 50-ї паралелі: складання карти маршруту з позначенням країн, природних об’єктів та природних комплексів

1.Опрацювати § 55   

2.Переглянути відеоурок за посиланням Охорона природи.

3.Виконати творчу роботу – дослідження. Звіт можна робити як у зошиті, так і оформити у вигляді презентації , плакату, лепбуку тощо


Дослідження

Здійснення уявної подорожі уздовж 50-ї паралелі: складання карти маршруту з позначенням країн, природних об’єктів та природних комплексів

До вашої уваги матеріал, який допоможе підготувати  дослідження «Здійснення уявної подорожі уздовж 50-ї паралелі: складання карти маршруту з позначенням країн, природних об'єктів та природних комплексів».

Метою даного дослідження є  узагальнення знань учнів про природу Євразії, закріплення  знань про географічні закономірності. Виконуючи дане дослідження ви  продовжите формувати вміння  користування різноманітними джерелами географічної інформації, в тому числі і Інтернету для відбору  даних про географічні об’єкти. Ви навчитеся складати карту уявної подорожі, продовжите розвивати  географічне мислення.

Для цього щоб зробити  дослідження  зберіть докладну інформацію про  об’єкти через які ви будете прокладати маршрут подорожі. В цьому вам допоможуть різноманітні джерела географічної  інформації:  підручники, атласи, електронні посібники, енциклопедії, а також сайти мережі Інтернет.

Ваше завдання: за картами атласу здійснити уявну подорож материком Євразія уздовж 50-ї паралелі – визначити країни, міста, 
великі форми рельєфу та природні зони, які перетинає дана паралель. Можна відшукати унікальні природні об’єкти, які б ви хотіли б  відвідати.  Свій вибір обґрунтуйте.

Складіть карту з маршрутом уявної подорожі (укажіть назви географічних об’єктів).

 У  підсумку скласти нотатки мандрівника, які відображають  найцікавіші об’єкти подорожі, які розташовані на даній паралелі.

Дослідження може бути виконано у формі презентації, плакату або в описовій формі. Карта маршруту обов’язкова. 

 

 

План дослідження: ( дати письмові відповіді на запитання, або підготувати звіт про дослідження у формі презентації, плакату, лепбуку тощо)

1.Які країни перетинає 50 паралель?

2. Які міста перетинає 50 паралель?

3.Які великі форми рельєфу , природні зони, річки розташовані уздовж 50-ї паралелі?

4.Найцікавіші об’єкти подорожі, розташовані на цій паралелі, які ви б хотіли відвідати?

5. Карта маршруту (можна виконати у контурній карті, наприклад карта природних зон Євразії)

 Виникли запитання - звертайся kovalevskayana1991@gmail.com

Переглянь у вільний час

Природна спадщина ЮНЕСКО в Євразії:

1. Ліпарські острови (Італія)група вулканічних островів у Тірренському морі на північ від Сицилії. Утворені приблизно 260 000 років тому під час вулканічної активності. На острові Стромболі розташований активний вулкан.

2. Національний парк Казіранґа (Індія) — у парку є тропічні ліси, річки, луки, де охороняються слони. Тут мешкає найбільша (Уз світовій чисельності) у світі популяції однорогого носорога. Також у парку можна побачити бенгальських тигрів, індійських слонів, водяних буйволів, болотних оленів та інших диких тварин.

3. Національний парк Комодо (Індонезія) — охороняється єдина в світі популяція «Драконів Комодо» — найбільших на планеті ящірок.

4.Національний парк «Три паралельні річки» (Китай).

5.Острів Сокотра (Йємен) — 90 % рептилій і третина рослин є ендеміками, тобто зустрічаються тільки на цьому острові. Цей факт пояснюється тим, що Сокотра — це шматок африканського континенту з гірським рельєфом. Ця частина континентальної плити відокремилася від Африки близько 6 млн років тому. Опинившись в ізоляції, без впливу зовнішнього світу, місцева природа розвивалася особливим, власним шляхом, набуваючи при цьому унікальних ознак.

6.Національний парк Читван (Непал).

7.Букові праліси Карпат (Україна, Словаччина) — транснаціональний природний об’єкт, що складається з десяти окремих масивів завдовжки 185 км. Лише тут найкраще зберігся генофонд бука лісового (Fagus sylvatica) та низки інших видів з його ареалу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий